Vleesverwerkende bedrijven

Bent u een slachterij, verwerker van vleesproducten, fileerderij of een worstmakerij, dan bent u bij Labora aan het goede adres.

Chemische- en microbiologische analyses

Wij voeren voor een breed scala van producten chemische- en microbiologische analyses uit. Of het nu om kalfs-, kip-, rund- of varkensvlees, of panklare producten gaat, in principe gaat het steeds om dezelfde analyses.

Ook voor T.H.T. bepalingen m.b.v. microbiologisch onderzoek kunt u bij ons terecht.

Verder doen wij onderzoek naar:

  • Totaal kiemgetal
  • Enterobacteriaceae
  • E-coli
  • Staphylococcus aureus
  • Faecale enterococcen
  • Listeria monocytogenes
  • Schimmels en gisten
  • Salmonella 
  • Campylobacter
  • E. coli O157:H7
  • Shigatoxine producerende E. coli (STEC)

Toetsing aan Europese regelgeving

Resultaten uit microbiologisch onderzoek worden getoetst aan Europese regelgeving EG 2073: microbiologische criteria voor voedingsmiddelen. Hiermee kan worden aangetoond dat het onderzochte product voldoet aan deze regelgeving.

Moleculair biologische methoden

Steeds vaker worden voedingsmiddelen, vleesproducten en dierlijke fecesmonsters onderzocht met behulp van moleculair biologische methoden. Ook bij Labora worden moleculair biologische methoden toegepast in de vorm van Polymerase Chain Reaction (PCR). Het voordeel van PCR is dat er zeer specifiek en zeer gevoelig kan worden gemeten binnen een kortere tijd dan bij de klassieke onderzoeksmethodes.

Voor de Salmonella bepaling hebben wij een snelle 24 uurs methode op de PCR onder ISO 17025 accreditatie.

Bekijk hier het overzicht van al onze onderzoeken

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding