Analyses
Bekijk alle onderzoeken
Chemisch onderzoek | Methode | |
---|---|---|
ADPI-reinheidstest | ADPI 916 | |
Allergene eiwitten | TNO sandwich Elisa | |
Ammoniak in weiprodukten | Eigen methode | |
Antibiotica (kwalitatief) | Delvo-test | |
As (gloeirest) | Q | (A) NEN-ISO 5984 |
As (gloeirest) | Q | (E) NEN 6810 |
Chloramphenicol CAP | Q | (I) EIA |
Chloride | Chlorocounter | |
Diermeel (micr) | Q | (A) Richtlijn EG 2020/1560 |
Droge stof | NEN-ISO 6496 | |
Eiwit (Kjeldahl) | Q | (E) NEN-EN-ISO 8968-1 |
Glycinine/b-conglycinine | TNO sandwich Elisa | |
GMP-gelpermeatie (HPLC) | EEG nr 1725/79 | |
GMP-reversed phase (HPLC) | HPA 23-02-1988 | |
GMP- gelpermeatie+reversed phase (HPLC) | HPA 23-02-1988 | |
Kleur van vet | Gardner | |
Lactose | Enzymatisch | |
Magere melkpoeder | Resmini | |
Melkzuur | Enzymatisch | |
Melkzuur | Reflectoquant | |
Melkzuur | NIR | |
Microscopisch onderzoek diermeel | Q | (A) Richtlijn EG 2020/1560 |
Microscopisch onderzoek wei | Micr. | |
Microscopisch onderzoek zetmeel | Micr. | |
Microscopisch onderzoek anders | Micr. | |
Mineralen | zie bij Mineralen onderzoek | |
NIR | zie bij NIR onderzoek | |
Nitraat | Reflectoquant | |
Nitriet | Reflectoquant | |
Nitriet | Q | (I) Spectrometrie |
NPN-eiwit | Eigen methode | |
Onoplosbaarheidsindex | ISO 8156 | |
Oplosbaarheid | Franse methode | |
Peroxide in zuivelproducten | Reflectoquant | |
Peroxide in vet | NEN 6343 | |
pH | Potentiometrisch | |
Radioaktiviteit | LMRV | |
Reinheid (ADPI; kwalitatief) | ADPI 916 | |
Reinheid (ADPI; kwantitatief) | ADPI 916 | |
Ruw Celstof | NEN-EN ISO 6865 | |
Ruw Eiwit (Kjeldahl) in diervoeder | Q | (E) NEN-EN-ISO 5983-2 |
Ruw Eiwit (Kjeldahl) in zuivel | Q | (E) NEN-EN-ISO 8968-1 |
Smaak/geur | Organoleptisch | |
Stampvolume | Ledoux | |
Stijgsmeltpunt van vet | NEN 6313 | |
Trypsineremmer (TIA) | ISO 14902 | |
Vet (Soxhlet) | NEN-ISO 6492 | |
Vet (Zure ontsluiting) | Q | (E) NEN-ISO 6492 |
Vet (Röse Gottlieb) | ISO 1736 | |
Vet (Gerber) | NEN 3168 | |
Vetzuurpatroon | GLC | |
Vocht (droogstoof) | NEN-ISO 6496 | |
Vocht (droogstoof) | Fil-IDF 26-1964 | |
Volume | Ledoux | |
Vrij vet | NEN 3148 | |
Vrije vetzuren in vet (FFA) | NEN 6332 | |
Vuil in vet | NEN 6326 | |
Wateranalysen | zie bij Wateronderzoek | |
Wei (microscopisch) | Micr. | |
Weiaantoonbaarheid | zie GMP | |
WPN-index | ADPI 916 | |
Zeefanalyse | Eigen methode | |
Zetmeel (Ewers) | NEN-ISO 10520 | |
Zetmeel (enzymatisch) | ISO TC34/SC10N856 | |
Zetmeel (kwalitatief) | EEG 2799/1999 bijlageV | |
Zetmeel (microscopisch) | Micr. | |
Zout (Chloride) | Chlorocounter | |
Zuurtegraad | ADPI 916 | |
Zuurtegraad | NEN 913 | |
|
||
Sporen- en mineralen onderzoek | Methode | |
Mineralen en sporenelementen in diervoer met ICP-MS | ||
Calcium | Q | (I) ICP-MS |
Cobalt | Q | (A) NEN-EN 17053 |
Fosfor | Q | (I) ICP-MS |
Kalium | Q | (I) ICP-MS |
Koper | Q | (A) NEN-EN 17053 |
Mangaan | Q | (A) NEN-EN 17053 |
Magnesium | Q | (I) ICP-MS |
Natrium | Q | (I) ICP-MS |
IJzer | Q | NEN-EN 17053 |
Zink | Q | (I) ICP-MS |
Cadminum | Q | (A) NEN-EN 17053 |
Lood | Q | (A) NEN-EN 17053 |
Arseen | Q | (A) NEN-EN 17053 |
Chroom | Q | (I) ICP-MS |
Seleen | Q | (A) NEN-EN 17053 |
|
||
Sporen- en mineralen onderzoek | Methode | |
Mineralen en sporenelementen in minerale voeders (premix) met ICP-MS | ||
Lood | L | NEN-EN 17053 |
Arseen | L | NEN-EN 17053 |
Cadminum | L | NEN-EN 17053 |
|
||
NIR onderzoek | Methode | |
Magere melkpoeder |
||
vet, vocht, eiwit, as, lactose | NIR | |
Karnemelkpoeder |
||
vet, vocht, eiwit, as | NIR | |
Weipoeder |
||
vet, vocht, eiwit, as, melkzuur, NPN | NIR | |
Melksuikerarme weipoeder |
||
vocht, eiwit, as | NIR | |
Volle melkpoeder |
||
vet, vocht, eiwit, as, Resmini | NIR | |
|
||
Microbiologisch onderzoek | Methode | |
Bacillus cereus | NEN-EN-ISO 7932 | |
Campylobacter PCR | NEN-EN-ISO 10272-1 | |
Coliformen telling | NEN-EN-ISO 4832 | |
Coliformen grensreactie | NEN-ISO 4831 | |
Escherichia coli telling | Q | (A) NEN-ISO 16649-2 |
Escherichia coli grensreactie | NEN-ISO 7251 | |
E. coli STEC PCR screening | Q | (I) ophoping conform NEN-EN-ISO 13136 |
E. coli STEC PCR screening | Q | (I) ophoping conform USDA MLG 5B |
E. coli STEC bevestiging | Q | (I) ophoping conform NEN-EN-ISO 13136 |
E. coli STEC PCR serotypering | Q | (I) ophoping conform NEN-EN-ISO 13136 |
E. coli O157:H7 PCR | NEN-EN-ISO 16654 | |
Enterobacteriaceae | Q | (A) NEN-EN-ISO 21528-2 |
Enterobacteriaceae grensreactie | NEN 6860 | |
Faecale enterococcen (Streptococcen) | NEN 6817 | |
Listeria monocytogenes grensreactie | Q | (E) NEN-EN-ISO 11290-1 |
Listeria monocytogenes telling | Q | (E) NEN-EN-ISO 11290-2 |
Kiemgetal (Aeroob) | Q | (A) NEN-EN-ISO 4833-1 |
Melkzuurbacteriën | NEN-ISO 15214 | |
Pseudomonas | NEN-ISO 13720 | |
Salmonella spp. PCR | Q | (E) NEN-EN-ISO 6579 |
Schimmels en gisten AW > 0,95 | NEN-ISO 21527-1 | |
Schimmels en gisten AW < 0,95 | NEN-ISO 21527-2 | |
Schimmels en gisten rapid (3 dgn) | Q | (E) NEN-ISO 21527-1 en -2 |
Staphylococcus aureus | Q | (A) NEN-EN-ISO 6888-2 |
Sulfiet Reducerende Clostridia | NEN-ISO 15213 | |
|
||
Kiemgetal 22°C water | Q | (A) NEN-EN-ISO 6222 |
E. coli 100 ml water | NEN-EN-ISO 9308-1 | |
Coliformen 100 ml water | NEN-EN-ISO 9308-1 | |
Enterococcen 100 ml water | NEN-EN-ISO 7899-2 | |
|
||
Wateronderzoek | Methode | |
Uitgebreid onderzoek |
||
Hardheid, nitraat, ijzer, mangaan, koper, natrium, ammoniak, chloride, geleidbaarheid, uiterlijk. |
||
Nitriet | Q | (E) NEN-ISO 6777 |
pH | Q | (A) NEN-EN-ISO 10523 |
|
||
Vitaal kalf + |
||
Hardheid, nitraat, ijzer, mangaan, koper en natrium | ||
Nitriet | Q | (E) NEN-ISO 6777 |
pH | Q | (A) NEN-EN-ISO 10523 |
|
||
Vitaal kalf |
||
Hardheid, nitraat | ||
Nitriet | Q | (E) NEN-ISO 6777 |
pH | Q | (A) NEN-EN-ISO 10523 |
|
||
IJzer |
||
|
||
Maïsonderzoek | Methode | |
Droge stof + ijzer | ||
Droge stof + VEVI (NIR-analyse) + ijzer | ||
|
||
Zuivelpakketten | Methode | |
Onderzoek magere melkpoeder of karnemelkpoeder: |
||
Vet-NIR, Vocht-NIR, Eiwit-NIR, As-NIR |
||
pH, nitraat, nitriet, Adpi, volume, smaak/geur |
||
Microscopisch wei en zetmeel, GMP-HPLC | ||
|
||
Onderzoek weipoeder: |
||
Vet-NIR, Vocht-NIR, Eiwit-NIR, As-NIR |
||
pH, nitraat, nitriet, Adpi, volume, smaak/geur | ||
Chloride, oplosbaarheid | ||
|
||
Monsterneming | Methode | |
Monsterneming karkassen | Q | (A) NEN-EN-ISO 17604 |
Toelichting
Q: analyse onder ISO 17025 accreditatie | ||
L: analyse onder Labcode (GMP+B10) | ||
(A)=conform | ||
(E)=gelijkwaardig aan | ||
(I)=eigen methode |