Kwaliteit

Meer informatie

Wilt u meer weten of heeft u een vraag? We zijn bereikbaar op telefoonnummer 0577-409303 of stuur een e-mail naar info@laboralab.nl

 

Ik wil

 

Waarom Labora

  • Persoonlijk contact
  • Korte lijnen met specialisten
  • Resultaten snel beschikbaar
  • ISO 17025 geaccrediteerd

Downloads

Kwaliteit

Labora heeft een robuust kwaliteitssysteem dat u de garantie biedt dat we volgens strikte procedures werken. Deze procedures zijn opgenomen in het kwaliteitshandboek. Labora heeft een eigen kwaliteitsbeheerder die toeziet op de monitoring van de kwaliteit parameters en op de naleving van de procedures.

Hoe waarborgen wij onze kwaliteit?

De analyses van Labora zijn gebaseerd op officiĆ«le onderzoeksmethoden en er wordt gebruik gemaakt van moderne technieken zoals: ICP, NIR (Nabij Infra Rood), HPLC,  PCR en onder andere geautomatiseerde apparatuur voor Kjeldahl en Soxlet.

Tevens worden controlemonsters meegenomen in de analyse (eerste lijnscontrole). De resultaten hiervan worden bijgehouden op controlekaarten (Shewhartkaarten). Daarnaast controleert de kwaliteitsbeheerder met regelmaat en onaangekondigd middels blinde monsters de kwaliteit van de analyse (dit wordt de tweede lijnscontrole genoemd).

Labora neemt deel aan officieel georganiseerde ringonderzoeken of ook wel derde lijnscontroles genoemd. Organisatoren van ringonderzoeken waaraan we deelnemen zijn bv: FAPAS, LGC, Aquacheck en NSI.

Het kwaliteitssysteem van Labora

Het kwaliteitssysteem van Labora is gebaseerd op onderstaande systemen en wordt met regelmatig ge-audit door externe instellingen:

NEN-EN-ISO/IEC 17025:2017 en geaccrediteerd door de RvA (Raad voor Accreditatie) onder nummer L 486: www.rva.nl 

U kunt de verrichtingenlijst bekijken op de website van de RvA
In de lijst van analyses staan deze gemerkt met een (Q).  

GMP+B10: een door het GMP+ toegekend certificaat als bewijs dat wordt voldaan aan de voorwaarden ingevolge de erkenningsregeling Laboratoria bedrijfsinterne controle (de zogenaamde Labcode erkenning). Deze Labcode erkenning staat geregistreerd onder nummer LC37 voor gebieden zoals nader omschreven in de erkenning. Deze staan in de lijst van analyses gemerkt met een (L).

GMP+B11: een door het GMP+ toegekend certificaat als bewijs dat wordt voldaan aan specifieke criteria bij het analyseren van verschillende contaminanten.

ISO 22000: een door Lloyds geaccrediteerd kwaliteitsborgingsysteem voor procedures, werkinstructies, taken, bevoegdheden, documenten, correctieve acties en verbetermanagement met o.a. klachtenbehandeling.

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding