Microbiologisch onderzoek

Microbiologisch onderzoek wordt gebruikt om iets te zeggen over productiehygiƫne en/of over productveiligheid.

De mate van microbiologische besmetting van producten en het al of niet aanwezig zijn van pathogene micro-organismen geven hier een goed beeld van.

Ook kunnen de resultaten uit microbiologisch onderzoek worden gebruikt ter ondersteuning van kwaliteitssystemen zoals HACCP of GMP. Tevens kunnen resultaten uit microbiologisch onderzoek worden getoetst aan Europese regelgeving EG 2073: microbiologische criteria voor voedingsmiddelen. Hiermee kan worden aangetoond dat het onderzochte product voldoet aan die regelgeving.

Bij microbiologisch onderzoek worden verschillende analysemethoden gebruikt, zoals telmethodes, aanwezigheidsreacties of filtratiemethodes. De gekozen onderzoeksmethodes zijn zoveel mogelijk internationaal (ISO) of nationaal (NEN) erkende onderzoeksmethodes.

De meeste onderzoeksmethodes kunnen worden gebruikt voor een grote verscheidenheid aan producten, waaronder voedingsmiddelen en diervoeders. Een aantal methodes zijn specifiek voor zuivel of vlees.

Labora is gespecialiseerd in onderzoeken van voedingsmiddelen, levensmiddelen, diervoeders, zuivelproducten, voedergrondstoffen, water en dierlijke fecesmonsters.

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding